Bize Ulaşın: +90 (312) 239 13 32 - (312) 239 13 33-34
Rehberlik

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerinde;
Sorunlara erken müdahale ve özellikle sorunun oluşmamasına yönelik koruyucu ve gelişimsel rehberlik esastır.
Rehberlik ve psikolojik danışma biriminin karar ve önerileri, öğrenciye ve velisine seçenekleri gösterici ve öneri niteliğindedir. Öğrenci ve veli kararlarının sorumluluğunu üstlenmek durumundadır.
Öğrenci gelişimlerinin aileler tarafından desteklenmesi bir bütün olarak değerlendirilmesi çalışmaların verimi açısından önemlidir.
İLKELERİMİZ
  • Tüm öğrencilerimize açık hizmettir.
  • İnsana saygı esastır.
  • Gizlilik esas tutulmaktadır.
  • Öğrenci,veli,öğretmen,yönetici işbirliği ile yürütülür.
  • Bilimsellik esastır.
  • Bireye ve topluma karşı sorumluluk vardır.

AMAÇLAR
  • Öğrencinin kendisini fiziksel, sosyal, zihinsel ve duygusal yönden tanıması,
  • İlgi ve yeteneklerine uygun bir üst kurumunu ve mesleği tanıyıp seçmesi,
  • Problem çözme gücünü geliştirmesi ve doğru karar vermesi,
  • Alan seçimi, sınav sistemi, meslekler ve üniversiteler hakkında bilgilendirme ve yönlendirme yapılması,
  • Dikkat ve konsantrasyonun arttırılması,
  • Verimli der çalışma yöntem ve tekniklerinin öğretilmesi konusu,
  • Sınav kaygısı ile baş etme yollarının öğretilmesi,
  • Tercihleri oluşturma ve düzenleme konusu amaçlanır.

Öğrencilere Rehberlik ve Psikolojik Danışma Çerçevesinde;
1.     Bireysel rehberlik,
2.     Mesleki rehberlik,
3.     Eğitsel rehberlik hizmetleri verilir.
4.     Grup Rehberliği
Bireysel Rehberlik :Öğrencinin bireysel ve sosyal gelişimini desteklemek, duygusal sorunlarında yardımcı olmak amaçlanır.

Mesleki Rehberlik:Her öğrenciye mesleki tercih yapmasında, kendine uygun mesleği seçmesinde gerekli hizmetler verilir.

• Öğrencinin gelişim dönemi ve bireysel özellikleri dikkate alınır.
  • Öğrenciye ve velisine; Öğrencinin özellikleri, meslekler ve seçme yollarınailişkin güncel bilgiler aktarılır.

Eğitsel Rehberlik: Her öğrenciye, kendine özgü yetenek, ilgi, mesleki değer, başarı ve motivasyonun oranında eğitim-öğretim uygulamalarıyla uyum sağlaması , özelliklerine ve gelişimine uygun alanlara yönelmesi için gerekli hizmetler verilir.
  • Öğrencileri alanlara yönlendirme
  • Etkin öğrenme ve çalışma becerileri geliştirme
  • Motivasyonlarını destekleme ve artırma
  • Öğrencilerin başarını izleme
  • Öğrencilerin özelliklerine uygun üst öğrenim kurumlarına yönlendirme olarak ele alınır.

Grup Rehberliği :Öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimlerine yönelik olarak bilimsel standartlara uygun olarak programlar, etkinlikler, seminerler uygulanır
Annesi öfkeyle söylenmeye basladi.’Mum da yok’ diye diye karistirdi dolaplari el yordami. Çocuk sirtüstü yatip anneannesinin köyünü düsündü...
Linkler
+90 (312) 239 13 32 - (312) 239 13 33-34
info@aydinanadolu.k12.tr
Alacatlı Köyü Girişi Çayyolu - Ankara

© Copyright 2013 - Teknodeva. Tüm Hakları Saklıdır.