Bize Ulaşın: +90 (312) 239 13 32 - (312) 239 13 33-34
Kurumsal \ Okulumuz \ Özel Aydın Anadolu Anaokulu \ Eğitim Programı

ÖZEL AYDIN ANADOLU ANAOKULU olarak eğitimdeki vizyonumuz;

Sevgili Anne ve Babalar;

Çocuğun sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi ve öğrenmeye karşı istekli olması için nitelikli bilişsel uyarıcıların, zengin dil etkileşimlerinin, olumlu sosyal ve duygusal deneyimlerin çocuğa sunulduğu ve çocuğun bağımsızlığının desteklendiği bir çevrenin yaratılmasına ihtiyaç vardır. Bu ise ancak sağlıklı bir aile ortamı ve nitelikli bir okul öncesi eğitimi ile mümkündür. Bu amaçla eğitim programlarımız milli eğitim müfredatına uygun niteliktedir.

Okul öncesi dönemde olumlu deneyimler yaşayan çocuk okula, ,öğrenmeye ve kendi becerilerine dair olumlu tutumlar geliştirir. Okul öncesi çağda olumsuz deneyimleri olan çocuğun özgüvenin düşük olduğu, okul ve okul sonrası yaşamda kendisini ifade etmekte zorlandığı gözlemlenmiştir. Amacımız öğrencilerimizin geniş ve güzel bahçemizde, geniş oyun alanlarımızda, laboratuvarımızda ,müzik ve spor salonlarımızda sanat atölyelerimizde etkin çalışmalar yaparken keşfederek öğrenmelerini sağlamaktır.

Her birimizin zekâsı adeta bir parmak izi gibi birbirinden farklıdır ve gelişmeye, değişmeye her zaman hazırdır. Yeteneklerimiz, becerilerimiz, hayal gücümüz, amaçlarımız, yaratıcılığımız ne kadar sosyal olduğumuz artık zekâ testleri ile belirlenmektedir ve günümüzde zekâ birçok alanda değerlendirilmektedir.

Sözel – Dilsel Zekâ

Mantıksal – Matematiksel Zekâ

Görsel – Mekansal Zekâ

Bedensel – Kinestetik Zekâ

Müziksel – Ritmik Zekâ

Kişisel – İçsel Zekâ

Kişilerarası – Sosyal Zekâ

Doğa –   Sözel – Dilsel Zekâ

Hepimiz,bu zekâların hepsine potansiyel sahibizdir. Çocuğun günlük yaşantısında karşılaştığı sorunları etkili ve verimli şekilde çözebilmesi, yani yaşam başarısını ve akademik başarısını en iyi düzeyde geliştirebilmesi, tüm zekâ alanlarını etkili şekilde kullanması ile ilgilidir.

Bu ihtiyaçtan yola çıkarılak hazırlanan okul öncesi eğitim programımızda uyguladığımız derslerimiz Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun niteliktedir.

OKUL ÖNCESİ İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Çocukların küçük yaşlarda yeni bir dil öğrenme yetenekleri yetişkinlere göre, çok daha yüksektir. Özellikle okul öncesi eğitimde, ikinci bir dilin programda yer alması çocuğun hem dil hem de zihinsel gelişiminde çok büyük yarar sağlamaktadır.

Okul öncesinde , çocuklar İngilizce’yi doğal ortamlarında hikayeler, şarkılar, resimli kartlar- çeşitli objelerle oynanan oyunlar, hareketler ve başka çeşitli “Etkin Öğrenme” aktivitelerinin yardımıyla yaşayarak ve eğlenerek öğrenirler. Kelimeler ve cümle kalıpları ise  hikayeler, dramatizasyon, şarkılar, oyunlar ve hareketli aktivitelerle öğretilir.

Okulumuzda öğretmenlerimiz 6 yaş grubu çocuklarımızın okuma – yazma bilmediklerini göz önünde bulundurarak , kullandıkları öğretim metodlarında; doğaçlama, eğitsel oyunlar ve drama etkinlikleriyle eğitim ve öğretime devam etmeye dikkat etmektedirler.

Ayrıca derslerde canlandırdığımız drama etkinlikleri, öğrencilerimize keyifli bir oyun alanı yaratmakta ve çocuklarımız oynarken sosyalleşerek öğrenmektedir. Kelime öğretirken kullandığımız renkli resim kartları onların görsel zekalarını geliştirmektedir. Onların ilgilerine yanıt vermekte ve onları İngilizceyi severek öğrenmeye teşvik etmektedir.

Linkler
+90 (312) 239 13 32 - (312) 239 13 33-34
info@aydinanadolu.k12.tr
Alacatlı Köyü Girişi Çayyolu - Ankara

© Copyright 2013 - Teknodeva. Tüm Hakları Saklıdır.